Opskrift:
Grød:
250 gram jordbær
250 gram rabarber
Ca. 100 gram sukker (efter smag)
Lidt maizena blandet med vand
Creme:
3 spsk sukker
1 spsk maizena
1/2 vaniliestang
2 æggeblommer
1/4 liter mælk gerne sødmælk (jeg brugte letmælk og det smagte stadig fortrinligt)
Makroner
1/4 liter piskefløde
1/4 liter piskefløde
Grød:
Bær blandes med sukker og koges møre. Moses ud med en ske, hvis man ikke vil have alt for store klumper i grøden. Jævnes med maizena rørt ud i vand. Kom evt. mere sukker i, hvis det skulle være nødvendigt.
Creme:
Sukker og maizena blandes med vaniliekorn fra en halv stang vanilie. Æggeblommerne røres i, og vaniliestangen kommes også i. Tilsæt mælken og kog langsomt op til det tykner. Sies inden det sættes på køl, hvor det skal køle helt af.
Når cremen er kold piskes fløden. Ca. halvdelen kommes i cremen, resten gemmes til pynt ved servering.
Læg lagvis makroner, creme og grød. Afslut med grød og kom piskefløde på toppen, og så er det klar til servering.
Så er sommeren da på vej.
Creme:
Sukker og maizena blandes med vaniliekorn fra en halv stang vanilie. Æggeblommerne røres i, og vaniliestangen kommes også i. Tilsæt mælken og kog langsomt op til det tykner. Sies inden det sættes på køl, hvor det skal køle helt af.
Når cremen er kold piskes fløden. Ca. halvdelen kommes i cremen, resten gemmes til pynt ved servering.
Læg lagvis makroner, creme og grød. Afslut med grød og kom piskefløde på toppen, og så er det klar til servering.
Så er sommeren da på vej.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar