torsdag den 30. april 2015

Så kan man da kun blive glad



For 3-4 år siden besluttede jeg mig for, at jeg da skulle til at gøre det i fyldte chokolader. Som med meget andet jeg giver mig i kast med, skal det være ordentligt fra starten, ellers gider jeg ikke.
Jeg søgte lidt på nettet for at finde frem til den bedste chokolade og blev ved med at rende ind i Valrhona. Det koster jo bare det vide ud af øjnene, men fandt så også ud af, at hvert år er der chokoladefestival i TAP 1, Carlsberghallerne.
Bare navnet chokoladefestival bliver man da helt glad af, og så havde jeg en bagtanke - det kunne jo være jeg kunne gøre et kup i Valrhona-chokolade der.

Da det så kom til den årlige festival drog jeg glad afsted. Jeg erfarede dog hurtigt, at Valrhona-chokoladen stadig var dyr at komme i nærheden af. Pludselig fandt jeg mig selv i staver over en, som viste, hvordan man laver sit eget støbte chokoladeæg. Da jeg efterfølgende begyndte at kigge nærmere på de varer, der blev solgt på standen viste det sig at være intet mindre end Valrhona-chokolade og så til den halve pris. Fantastisk.

Manden som lavede chokoladen har en lille shop, chokoman.dk, hvor man kan købe diverse remedier til at producere sine egne fyldte chokolader og flødeboller, herunder selvfølgelig chokolade.
Grunden til, at det kan blive solgt til denne fantastiske pris er, at de køber ind i store mængder og selv doserer i mindre poser, så hvis man kan leve med, at der ikke er Valrhona-mærke på pakken, og det kan jeg, jamen så er det her et hit.

Chokoman.dk laver også chokoladekurser, hvor man kan lære at lave sine egne fyldte "drømme".
Jeg har været på et af disse kurser, gennem et af de kursus-kataloger, som kommer ind af døren nogle gange om året. Det kan helt sikkert anbefales, hvis man skulle have lyst til at begive sig ud i chokolade-kreationerne. Jeg lærte i hvert fald, at det med at temperere chokoladen kan gøres på en lidt nemmere måde, end den man ser på tv. 


Nå men siden mit besøg på chokolade-festivalen, har jeg med jævne mellemrum bestilt chokolade i lange baner. Det er ikke kun chokoladen, der kan anbefales, men også hans nougat og marcipan er værd at give et forsøg.
I går kom sidste sending, så nu er det spændende, om jeg når at få lavet nogle gode ting ud af herlighederne, eller om det ender, som det plejer - hele herligheden er spist inden, jeg får tid til at finde chokolade-formene frem.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar