Jeg har høstet årets første rabarber, og hvad kan være bedre at bruge dem til end en lille rabarbercrumble.
Denne opskrift er fra en kogebog der hedder "Grundkøkken" af Nikolaj
Kirk og Mikkel Maarbjerg. Min mand er ikke den store fan af rabarber,
men denne crumble glider ned med stort velbehag hver gang, jeg har lavet
den.
Opskrift til 4 personer:
Rabarberkompot
1 stort bundt rabarber
Revet skal af 1 usprøjtet citron
160 gram rørsukker
Korn af 1 vaniliestang
Crumble
70 gram smuttede mandler
100 gram hvedemel
70 gram sukker
70 gram blødt smør
1 tsk. stødt kardemomme
Tilbehør
Cremefraiche
Tænd ovnen på 170 grader. Skær top og bund af rabarberne og skyl dem godt. Skær dem i 1 cm lange stykker og vend dem med rørsukker, revet citronskal og vanilie. Fordel det hele i et smurt ovnfast fad og sæt fadet i den varme ovn i ca. 20 minutter.
Hak imens mandlerne fint. Bland dem med mel, sukker, smør og kardemomme til en crumbledej. Tag rabarberne ud af ovnen, fordel dejen på rabarberne og sæt fadet tilbage i ovnen i 15-20 minutter, til crumblen er flot gylden. Tag fadet ud. Server rabarbercrumblen lun med cremefraiche.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar