En tur i haven i dag gav årets - indtil nu - største høst.
Den stod på flere forskellige slags tomater, to små auberginer, den første squash, hestebønner og nogle meget store skoleagurker.
Dagens høst fik lov at bestemme aftenens menu, og den skulle så stå på ratatouille. Efter lidt søgen på nettet fandt jeg dog ud af, at det ikke er tit der er tomat i ratatouille, så jeg eksperimenterede lidt selv, og resultatet blev ganske fint.
Opskrift:
Ratatouille
Tomater
Squash
Auberginer
Peberfrugt
Løg
Hvidløg
Frisk rosmarin
Frisk oregano
Frisk merian
Olie
Hvidvin, ca. 2-3 dl
Salt/peber
Tomater, squash, aubergine og peberfrugt skæres i grove stykker. Løget skæres i fine både. Hvidløget pilles og kvases med kniven (alternativt skæres det i kvarte). Det hele kommes i et ildfast fad. De friske krydderurter, salt/peber, olie og hvidvin tilsættes. Sættes i en 200 grader varm ovn og varmes i ca. 30 min. Omrøres et par gange undervejs.
Hakkebøffer
400 gram hakket oksekød
1/2 glas soltørrede tomater i tern
100 - 150 gram fetaost
Salt/peber
Oksekød blandes med soltørrede tomater og fetaosten smulres groft i. Fetaosten kan kommes i koldt vand ca. en halv time, så er den lettere at smulre. Salt og peber tilsættes, husk fetaosten også er salt. Det hele æltes godt og steges til hakkebøffer i halvt olie/halvt smør.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar