tirsdag den 31. marts 2015

Hjemmelavet roulade

I går var vi på besøg hos min moster, som havde lavet roulade. Det er en noget overset kage herhjemme, men ufattelig nem at lave, og så smager den fantastisk.
I dag har den stået på regn hele dagen, og så er der da ikke noget bedre end at kreere hygge i køkkenet. 
Den gamle roulade-opskrift blev støvet af, og så fik jeg hurtigt bikset en lille kage sammen. 


Opskrift:

3 æg
1 1/2 dl sukker
1 dl mel
1/2 dl kartoffelmel
1 tsk bagepulver

Fyld:
Frugtgrød/kompot, nutella eller andet godt.

Æg og sukker piskes luftigt. 
De tørre ingredienser blandes, sies i æggemassen og vendes 'forsigtigt' i. 
Kommes ud på bagepapir og fordeles, så den fylder bagepladen/papiret ud. 

Bages ved 200 grader i ca. 10 min. 
I mellemtiden tages et stykke bagepapir, som drysses med sukker. Den færdigbagte, varme bund lægges med oversiden ned på sukkeret, hvorefter det stykke bagepapir, den har været bagt på, kan fjernes. Mens bunden er varm fordeles fyldet på og den rulles. Fyldes skal fordeles i et tyndt, jævn lag, hvis der kommes for meget fyld i, vælter det ud, når man ruller bunden. Køler af i bagepapiret og så er den klar. 
Har man ikke oceaner af tid, kan færdigkøbt frugtgrød bruges. 

Skal det være rigtig godt, serveres den med flødeskum til.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar